Шахтьор ще приеме Байерн в Лвов

снимка: БТА/AP

Генералният директор на украинския Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин обяви, че домакинската среща с Байерн от 1/8-финала в Шампионската лига ще се играе на стадиона в Лвов.

"Може би с Монако щеше да ни бъде малко по-лесно, но на този етап всеки отбор в Шампионската лига е много силен. Както говорих и преди това, за нас е важно да играем със силни противници. Тези отбори ни показнват слабите страни и ни правят по-добри, коментира Палкин.

"Смятам, че украинските фенове ще имат удоволствието да видят един от най-силните отбори в света в момента- Байерн (Мюнхен). За нас е задача минимум да играем в Шампионската лига, а цел- да я спечелим. Нашият треньор Мирча Луческу преди жребия ми каза, че ще ни се падне Байерн, коментира още Сергей Палкин.

Той добави, че няма никакво съмнение в стадиона за домакинския мач на 17-и февруари и тази среща ще се играе на Арена Лвов. За юношеският отбор, който също продължава в своята Шампионска лига, все още не е взето решение къде ще домакинства. Както е известно, футболните клубове от източната част на Украйна бяха принудени да си търсят нови стадиони за домакинства заради военния конфликт между официалната армия на страната и руски паравоенни формирования, представящи се за местни опълченци.