Сеск към Меси: Спри и си почини

снимка: БТА/AP

Сеск Фабрегас призова своя съотборник Лионел Меси да вземе нужните мерки и да почива толкова, колкото е нужно, за да се оправи от контузията, която получи снощи срещу Бетис.

Аржентинският маг отново скъса бедрен мускул на левия си крак и трябваше да излезе в 21', а днес стана ясно, че той ще отсъства поне 6 седмици заради поредната травма в тази област. Това накара и Фабрегас да сподели, че Меси трябва да почива, тъй като не е чужд на подобен тип контузии.

"Той трябва да спре и да вземе толкова време, колкото е нужно, за да се оправи. Той има нужда от експлозивността си, което минава през пълно възстановяване", коментира Сеск, който също получи контузия, но ще отсъства само седмица.

"Нещо подобно ми се случи и на мен и бях много ядосан. Мислиш си, че си добре, но всъщност не е така. Яд ме беше, че изпуснах няколко мача, но знаех, че съм в Барселона, че ще играя и ще отшуми. Имах тази контузия и година и половина не бях добре. Той трябва да си почине, защото, ако не оздравее, проблемите ще се върнат.

"Жалко, че няма да мога да играя за Испания, но пожелавам успех на Марк Бартра", коментира своето състояние халфът, чието място в селекцията на Висенте Дел Боске бе поверено на Марк Бартра.