Серия А също обсъжда приемане на технологиите

Технология на Световното
снимка: БТА/AP

Президентът на италианската футболна федерация Карло Тавекио иска да въведе използването на системата "Ястребово око" на голлинията в калчото.

"На следващото заседание на Изпълкома ще предложа създаването на комисия за въвеждането на технологиите в италианското първенство от следващия сезон", коментира Тавекио.

Специалната комисия ще оцени разходите на клубовете за въвеждането на системата за определяне дали топката е преминала голлинията.

"Новите технологиите не могат да останат извън футбола. Те се доказаха като инструмент, който дава яснота при спорни ситуации за гол", каза още 71-годишният шеф на италианския футбол.

За срещите от елита в Италия в момента се използват двама допълнителни съдии на крайната линия. Тавекио дори е готов на още по-крайни стъпки за въвеждането на технологиите.

В писмо до президента на ФИФА Сеп Блатер той е обявил, че Италия е готова да тества и видеоповторения на определени спорни положения по време на футболните мачове с цел подпомагане на реферите за по-точни отсъждания.