Серина с шанс да бъде поставена под номер 1 на Уимбълдън

снимка: twitter.com

Серина Уилямс изигра само 4 мача след завръщането си от майчинство и в момента се намира на незавидната 449-а позиция в световната ранглиста на WTA. Това обаче не означава, че тя няма да бъде сред топ поставените на Уимбълдън, а още повече - има шанс да оглави схемата.

Дори да не подобри ранкинга си до топ 32 преди началото на най-стария турнир от Шлема, 36-годишната американка може да получи върха на тепсия. Ричард Люис, който е главен изпълнителен директор на "All England Club", първоначално коментира, че е възможно американката да е топ поставена, но по-скоро "едва ли ще се случи", ако Уилямс е извън първите 32 в света непосредствено преди Уимбълдън. След това обаче организаторите излязоха с официално становище, което възлага надежди на Серина.

All England Club има специален комитет, който разполага с властта да вмести даден играч сред поставените, за да е балансиран жребият, припомня tenniskafe.com. На 26 юни ще се реши целият случай.

От своя страна, Уилямс е сигурна, че тенисистките, които се завръщат от майчинство, трябва не само да имат защитен ранкинг, но и защитено място сред поставените в основната схема.

Носителката на 23 титли от Големия шлем е печелила Уимбълдън 7 пъти.