Сензация: Рияд Марез окачва бутонките моментално? (СНИМКА)

снимка: twitter.com

Звездата на Лестър Рияд Марез обяви сензационна новина чрез профила си във "Фейсбук". 27-годишният алжирец обяви в публикация, че спира с футбола поради здравословни причини.

"След консултации с много лекари реших да спра с футбола. В края на кариерата си искам да кажа няколко думи. Бих искал да благодаря на всички за дoбротата и подкрепата към мен в този невероятен град, който завинаги ще остане в сърцето ми", пише в публикацията на халфа.

Теориите на световните медии са две - или става дума за хакерска атака към профила на футболиста, или алжирецът иска по този начин да скъса договора си с Лестър. Както знаете, Марез участва в уникална трансферна сага, в която бяха свързвани Рома, Арсенал и Манчестър Сити. В крайна сметка нито един от грандовете не взе халфа на "лисиците" и той остана в Лестър, като именно това не искаше да се случва.

Алжирецът бойкотира тренировките и мачовете на тима, като изразяваше тих протест рещу ръководството. Той не ходеше на тренировките и не се виждаше с треньорите, а съвсем наскоро се завърна в игра.

Марез е бивш футболист на Льо Авър, а през 2014 година премина в Лестър. Той има общо 128 мача и 30 гола за "лисиците", с които стана шампион през 2016 година и беше избран за футболист на сезона в английската Висша лига.