Семейство Шумахер с официално съобщение

Семейството на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер излезе с официално изявление за пръв път от година и половина насам. То обаче не е свързано със състоянието на Шуми, който пострада при тежък инцидент със ски преди няколко години и бе 6 месеца в кома. Близките му обявиха своята подкрепа за нова благотворителна инициатива, вдъхновена от възстановяването на Ф1 легендата.

Изявлението дойде от мениджъра на Шумахер Сабине Кем и обявява издаването на плакат с благотворителна цел, който е посветен на кариерата на Михаел. Постерът е реализиран през организацията Keep Fighting ("Продължавай да се бориш") и се разпространява през онлайн магазина Zoom. Събраните средства отиват за инициативата Never Give Up ("Никога не се предавай") в Германия.

Фондацията Keep Fighting заявява, че иска да отрази в своите благотворителни проекти борбения дух на Михаел Шумахер, сред които нови инициативи за безопасност на пътя. Това е забележителен начин да почетем емблематичната кариера на Михаел, заяви Кем. Между другото, плакатът е доста красив, допълни тя. Плакатът е в размер А2 и се продава за 36 долара.