Селекцията в Левски май не е приключила

снимка: twitter.com

Шефовете на Левски обявиха преди седмица, че селекцията на "сините" официално е приключила. Изглежда обаче, че те ще се подсилят с още едно ново попълнение. Става въпрос за сенегалеца Кали Тиам, който идва под наем от МТК (Будапеща), а последно е бил преотстъпен на Динамо (Москва), научиха колегите от "Спортал".

Късно снощи 24-годишният поливалентен футболист е пристигнал в София и води преговори с 26-кратните шампиони. Той е кацнал заедно със своя агент, а днес ще мине медицински тестове в столицата, след които трябва да парафира контракт до края на сезона с Левски. Високият 186 сантиметра Тиам може да играе пред защитата, а също така и зад нападателя, но има и мачове на поста централен защитник. 

За Динамо той изигра общо 6 двубоя в руската Премиер лига тази есен. Играчът стартира кариерата си в Капошвар Ракоци през 2012, след което преминава в МТК, а оттам е преотстъпван на Динамо (Москва), турския Газиантепспор и дори отвъд Океана - в Чикаго Файър. 

Интересното е, че ако Тиам е здрав, той ще бъде седмото ново попълнение през тази зима на "Герена", както и рекордно 21-о за Левски през сезон 2017/2018.