Селекционерът на младежите си тръгна след провала

галерия:

снимка: bfunion.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол до 17 години Викторио Павлов подаде оставка. Това се случи след поражението с 0:3 от Ейре. "Лъвовете" записаха втора поредна загуба в евроквалификациите, след като преди няколко дни паднаха със същия резултат от Украйна. На младите национали им остава последен мач от група "11" -  срещу Азербайджан на 16 октомври. Ако не загубят, то те ще останат на 3-о място, а то им дава право на участие в бараж за следващата фаза. 

"Отстъпваме във всичко, не само физически - технически, тактически. Най-лесно е сега да търсим причините. Главната причина съм аз. Този отбор в последно време е поставен под огромно напрежение. Постоянно се говори против него, треньорът не бил за тази възраст. Ще ги успокоя всички, че аз си тръгвам след третия мач. Отборът ще продължи да се готви при друг треньор. Аз не съм човек, който се предава, но при такова напрежение... Децата губят увереност, нямат самочувствие. Постоянно ги плюят по медиите. Треньорът бил слаб. ОК, треньорът е слаб, признавам си. Затова си тръгвам, оставям децата да изиграят третия мач за себе си", заяви селекционерът.

"Казах им в съблекалнята, че днес им показаха как се играе футбол, че сме много далеч от истинския футбол. В националните отбори треньорите разполагат с 10 дни. За 10 дни ние не можем да направим чудеса. Явно нещата идват отдолу и не можем да поправим грешките толкова бързо, но вината е изцяло моя и аз си я понасям. Не можах да накарам момчетата да повярват в себе си", добави още Павлов.