Сектор Б: Публиката на Левски е в кома, гаврата с Гунди е жестока

Феновете на Левски пуснаха силна декларация в официалната си страница - Сектор Б. В писмото си те с болка признават, че публиката на "сините" се е превърнала в посмешище, а тарторите се интересуват от дребни бизнес схеми.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ СЕКТОР Б:

Ако има нещо свято останало в нашия клуб освен името Левски и емблемата то това е Георги Аспарухов. Но гаврите с паметта на Гунди идват от много страни...

Преди години София беше нашарена с надписи “Алпийска фирма Дъглас са турци - лъжат ви!”. Спокойно можете да замените Дъглас с Моко и да постигнете същия ефект. Какво повече да кажем за подигравките на тези явно огромни неможачи? Сменяне на съперници, сменяне на дати, отчаяни опити да прикрият собствената си несъстоятелност. Искаме и незабавно да стане ясно кой точно “професионалист” от клуба сключва договори с доказани пирамиди? След много успешния 100-годишен юбилей явно доста хора решиха, че привържениците на Левски могат да играят ролята на дойна крава и някакви несъстоятелни фирмички могат да направят голяма печалба от това, но хората са изхабени емоционално и без резултати в реалните мачове трудно ще ги накараш да дават по 100лв за билет в средата на лятото. Пък и тези събития се натрупаха прекалено много.

Като стана въпрос за Юбилея - по-голямата гавра пред паметта на Гунди идва точно от публиката на Левски. Борба за власт, бизнес, приписване на заслуги, анатемизиране на големи групи от хора, гоненето им от сектор или стадион... явно покрай юбилея не е имало Фондация, Фонд, съвсем други хора във и покрай НКП и т.н. - най-лесно е да си приписваме изцяло положителните чужди заслуги и да обвиняваме другите за прикриване на собствената ни несъстоятелност.

Гавра с Гунди е моментното положение на публиката - разединение, по 200-300 човека на мач в Сектор Б със средна възраст 16г, стотици изгонени, хиляди отвратени и нестъпващи на стадиона, бизнес интереси над всичко и всички. Публиката на Левски никога не е била толкова на дъното и даже копаеща го. Това е истинската гавра с паметта на Гунди, а най-лошото е, че явно на никой не му пука и тези, от които най-вече зависи това да се промени са си ок със сегашното положение и предпочитат да се занимават с дребни интрижки във фейсбук вместо с решаването на истинските проблеми, голяма част от които сами са надробили.

А по пътя по който бяхме поели до 2014-та сега можеше да имаме пълен и бушуващ Сектор Б на всеки мач, вместо това посмешище в момента...

Ще обърнем внимание и на някакво зараждащо се “мнение” от типа на “закривай и да започнем отначало”. Вие сериозно ли? Искате закриване на собствения си клуб, за да започнел “на чисто”. Да, но като започне на чисто това вече не е същият клуб. Сериозно ли 10 години без трофей са достатъчни да ви пречупят? Левски е оцелял при репресиите на комунистическия режим, многократна смяна на името, отнемане на стадиона, поставянето в сянката на отбора на комуниситческата власт, но сега 10 години без тенекия и сте готови с лека ръка да се откажете от клуба, за който са живяли и умирали поколения горди българи? Като идем в областните групи задълженията няма да се изчистят, а същесвтуващите със сигурност ще се изплащат много по-трудно там, отколкото в А и участие в ЕКТ. Ако се направи нов клуб сметките ще излезнат криви, защото ние не сме чорбари, а свободни и мислещи хора и няма да припознаем под строй каквото ни се каже. Както и не припознахме масово баскетболния клуб Левски Лукойл, който се бори да е Левски, но не е.

Иска ни се да завършим все пак с нещо положително, но трудна работа. Дано поне нещата на терена тръгнат, защото воля за събуждане на Сектор Б от комата на този етап, за съжаление, не се вижда.

Този пост е писан с много болка и може и да получим обвинения за “всяване на напрежение” и т.н., но това е изразяване на лично мнение и НЕ Е “позиция на Сектор Б” или “публиката на Левски” като цяло, както медиите се опитват да го изкарват обикновено.

Въпреки всичко, ЛЕВСКИ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!