Секссимволът Южени Бушар и Слоун Стивънс излетяха от Вашингтон след изненадващи загуби

снимка: БТА/AP

Поставената под номер 2 в схемата Слоун Стивънс, победителка от 2015-а година във Вашингтон, отпадна още на старта на тазгодишното издание на турнира, който е с награден фонд от 250 хиляди долара. Американката отстъпи с 2:6, 1:6 срещу японката Риса Озаки.

"Играх наистина зле. Това беше просто един от онези дни, в които нищо не ти се получава. Нито съм първият, нито съм последният човек на този свят, на когото му се случва подобно нещо", каза 23-годишната американка след загубата.

По-рано през деня с турнира се сбогува и Южени Бушар, която е поставена под номер 5. Канадката отстъпи с 5:7, 4:6 срещу италианката Камила Джорджи, което е нейната четвърта загуба в първите кръгове на последните десет турнира, в които взе участие.

"Джорджи има различен стил от всички останали. Тя не спазва постоянен ритъм и не търси продължителни разигравания. Беше ми трудно да вляза в мача като цяло", каза канадката.

Американката Кристина Макхейл се класира за следващия кръг, след като победи с 6:3, 6:4 румънката Моника Никулеску, която е поставена под номер 8 в схемата.