Секссимволите на тениса Шарапова и Возняцки се захапаха яко

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова отговори задочно на коментарите на друга от екслидерките в ранглистата Каролине Вожняцки по повод отношението към нея на организаторите на Откритото на САЩ US Open. Датчанката изрази остро недоволство от факта, че завърналата се след наказание за употреба на допинг Шарапова играе на централния корт, докато тя е на периферните.

"Това е напълно неприемливо, не може аз да съм пета в света и да играя на малките странични кортове, докато Шарапова все е поставена на "Артър Аш".

Все пак, тя дори беше уличена в употреба на допинг. Не мисля, че това изпраща правилното послание към феновете и младите играчи", оплака се Вожняцки, цитирана от offnews.

"Както знаете, разписанието на мачовете не го правя аз. Аз съм боец и мога да играя където и да е. Дори да ме сложат в парка, пак няма да имам проблем. За мен това е без значение. Важното е, че съм в четвъртия кръг, а къде е Вожняцки дори не знам", коментира Маша, която в следващия кръг ще играе с латвийката Анастасия Севастова.

В действителност Вожняцки отпадна от турнира, след като беше отстранена още на 31 август от друга рускиня - Елена Макарова. Мачът първо беше насрочен за корт номер 5, а впоследствие преместен на номер 17, което и ядоса датчанката.