Сексбомбата Вожняцки бе диагностицирана с ужасно заболяване

Бившата №1 Каролин Вожняцки е била диагностицирана с ревматоиден артрит преди тазгодишния US Open. Новината разкри самата тенисистка, след като приключи участието си на финалите на WTA в Сингапур.

„В началото бе шок. Точно когато си мислиш, че си тенисистката в най-добра физическа форма, или поне така си мисля, и изведнъж трябва да се справяш с това“, разказа датчанката.

„Нещата са такива, каквито са и ще трябва да се справям. Има начини да се почувствам по-добре.“

Ревматоидният артрит (РА) е прогресиращо заболяване, което причинява хронично възпаление на ставите. Най-общо той засяга по-малките стави на тялото, като тези на пръстите, палците, китките, краката и глезените; системният характер на заболяването обаче означава, че то може да засегне цялото тяло, включително вътрешните органи и съдовата система.

Ревматоидният артрит е една от групите заболявания, класифицирани като автоимунни заболявания, при които тялото погрешно атакува собствената си имунна система.

„След US Open ми трябваше време да разбера какво се случва. Видях се с един от най-добрите лекари и започнах лечение. В края на краищата ситуацията не е идеална, а като си професионален спортист още по не е, но правиш план и решаваш как да действаш.“

„Продължаваш напред и се научаваш да живееш с това“, завърши Каро.