Серина се отказа, Шарапова продължава в Париж

Дългоочакваният мач между Серина Уилямс и Мария Шарапова от 1/8-финалите на Ролан Гарос няма да стане факт, след като американката се отказа в последния момент. Причина за оттеглянето на 23-кратната шампионка от Големия шлем е контузия в областта на ръката.

„В момента не мога да сервирам и няма как да играя без да го правя“, обясни американката на пресконференцията, която свика.

Серина добави, че по време на мача си на двойки с Винъс, в неделя, е опитала различни начини да облекчи болката, но нищо не е проработило.

„Повече от разочарована съм. Жертвах много време с дъщеря ми и семейството заради този момент, така че е много трудно да съм в тази ситуация. Мисля, че да играя двойки беше перфектна възможност да видя как съм.“

„Подобрявах се с всеки мач, физически бях добре. Трудно е, защото обичам да играя срещу Мария. Винаги съм мотивирана за такъв мач. Дадох си обещание, че ако не съм поне на 50%, няма да играя. Никога досега не съм се чувствала така. Много е болезнено, а съм претърпявала всякакви контузии.

Мария Шарапова се класира на 1/4-финал за девети път и очаква развръзката от мача Гарбинье Мугуруса – Леся Цуренко, за да научи името на следващата си опонентка.