Сеферинов засипа с похвали националките за класирането на Евроволей 2017

снимка: lap.bg

Женският национален отбор по волейбол се класира на Евроволей 2017 в Азербайджан и Грузия, след като победи Швейцария с 3:2 (25:20, 17:25, 25:23, 15:25, 12:25) гейма и си гарантира първото място в квалификационна група "Е" преди изиграването на последните срещи в румънския град Пятра Нямц.

"Доволен съм, че спечелихме мача, което беше задача номер едно. Спечелихме го много трудно, независимо че отборът на Швейцария беше ауттсайдер. Споделих с колегите преди срещата, че ще ни бъде трудно, защото реших да дам шанс на резервните състезателки да играят. Някои от тях оправдаха доверието, други - не. Имахме нагласата, че ако нещата не вървят, после ще влязат всички момичета да помагат. Така и стана, но важното е крайната победа. В последния мач срещу Румъния пак ще играем за победа, въпреки че този двубой няма значение за крайното класиране. Все пак и престижът е важен", заяви след двубоя селекционерът на тима Иван Сеферинов.

Днес от 17:00 часа България излиза срещу домакина Румъния в последния си мач от квалификацията.

"Трябва да се дава възможност на всички момичета да играят. Всеки изминава този път и всеки състезател го прави по различен начин. Отборът на Швейцария не ни изненада с нищо тактически, но бяха по целеустремени и искаха да победят. Във всеки случай всяка от нас трябва да си направи изводи за себе си. Треньорът даде шанс на всички да играят. Никой не може да каже, че не е получил възможност. В крайна сметка свършихме работата си в тази квалификация и нека вече мислим за следващите състезания", коментира капитанът на тима Елица Василева.