Сеферинов: Целим се в топ 8 на европейското

снимка: lap.bg

Наставникът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Сеферинов заяви, че целта на отбора на предстоящото европейско първенство в Азербайджан и Грузия е продължаване във втората фаза и попадане в топ 8. Шампионатът започва на 22 септември, а "лъвиците" вече са психически подготвени за тежките сблъсъци, сподели наставникът на пресконференция в Пресклуб "България".

"Европейското първенство ще бъде много тежко за нас. Надявам се, че ние няма да бъдем последният отбор в групата, след като това става на изминалите три първенства, в които отпадаме и се прибираме. Сега имаме основна задача - да спечелим един или два мача и да продължим напред", категоричен е Иван Сеферинов. 

 
"Стартираме с двубой срещу Украйна в групата. Това е един отбор, който е с амбиции да ни победи. Даже получих послание от украинския щаб за мача. Те спечелиха Европейската лига и се надяват, че могат да ни победят. Започваме именно срещу тях, но за мен това е плюс и ще го използваме. Смятам, че за нас това е основният мач и се готвим изцяло за него. На всяка цена ние трябва да ги победим, за да сме спокойни за следващата фаза", допълни селекционерът на националките. 
 
"Ако продължим напред ще срещнем отборите в домакинската група - примерно Полша или Германия, но съвсем е възможно и Азербайджан, нищо не се знае. Така че ни очакват поредица от тежки мачове. Все пак съм оптимист и се надявам волейболистките да покажат своите възможности и да бъдем сред първите осем", сподели треньорът.
България е в предварителна група "С" в Баку, като съперници на "лъвиците" са Украйна, Русия и Турция. Националките ни започват на 23 септември с мач срещу украинките.
Първият в групата се класира директно на 1/4-финал, а вторият и третият играят на кръст с втория и третия от друга група. "Лъвиците" се кръстосват с домакинския поток "А".