Съдят Адриано за продажба на наркотици, грозят го 15 години затвор

снимка: Guliver/Getty Images

Името на бившия бразилски национал Адриано бе забъркано в огромен скандал в родината му, след като местните медии гръмнаха, че емблематичният таран е подведен под съдебна отговорност за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, инфомира BBC.

От прокуратурата в Рио де Жанейро твърдят, че Адриано е предоставил мотор на наркотрафикант за извършване на незаконни дейности.

От бразилската полиция посочват, че бившият нападател на Интер е закупил въпросния мотоциклет през 2008 г. и забележете, го е регистрирала името на майката на известния наркотърговец Пауло Рожерио де Соуса Пас, познат още с прякора си Мика.

Превозното средство е използвано за трафик на наркотици в един от кварталите на бедните в Рио, т.нар. фавели, контролиран от могъщата криминална банда Comando Vermelho (Червената команда).

Засега Адриано само е бил разпитан, като от полицията са преценили, че няма нужда да го задържат в ареста, но разбира се, сега бившият футболист няма право да напуска Бразилия, като органите на властта са задействали процедура за отнемане на паспорта му.

Ако бъде признат за виновен, то Адриано е пред угрозата да прекара между 10 и 15 години зад решетките.