Съдът отново отваря папките на ПФК ЦСКА АД

снимка: БГНЕС

Софийски градски съди ще проведе днес от 16:00 часа поредното си заседание по делото за несъстоятелност на дружеството ПФК ЦСКА АД, пише „Тема Спорт“. На него ще се разглежда възражение на длъжника срещу прието вземане на Националната агенция по приходите. На заседанието са призовани синдикът Дора Милева, длъжникът ПФК ЦСКА АД и кредиторът НАП.

Освен тази жалба в съда са входирани още 7 възражения срещу разпределението на дълговете, направено от Милева. Тя изготви сметка между 143-ма кредитори на 8-те милиона лева, с които беше спечелен търгът за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Предложението дойде от фирмата “Ред Енимълс”, зад която стои Гриша Ганчев.

Тези седем възражения обаче няма да бъдат гледани от съда днес. В момента по тях се изготвят становища от страна на синдика и тепърва СГС ще определи дали приема, или отхвърля жалбите. Завършването на цялата процедура около придобиването на активите на ПФК ЦСКА АД от страна на “Ред Енимълс” едва ли ще е факт в рамките на един месец.