Съдийството в мача с Литекс бе тенденциозно, оплаква се Гонзо

снимка: БГНЕС

Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира съдийството от четвъртфиналния сблъсък в турнира за Купата на България между „сините” и Литекс, игран в Ловеч. Столичани загубиха с 0:3 след продължения, като след края на двубоя имаха сериозни претенции към главния арбитър Таско Тасков.

„Смятам, че специално за този мач съдиите свиреха тенденциозно. Голът, който беше отменен даде друга насока на мача. През целия мач съдийството бе под нивото, което двата отбора предложиха като качество. Това бе така, просто защото съдиите искаха да помагат на единия отбор.

Левски се опита да бъде толерантен към съдиите и въпреки че бяхме ощетявани, не реагирахме, защото смятахме, че на тези хора трябва да им се даде време и спокойствие, за да свирят както трябва. След мача в Ловеч обаче ние като клуб решихме да обявим нашата позиция спрямо съдиите и Футболния съюз.

Иванов коментира и често споменаваната тема относно лятната селекцията в клуба.

„През лятото Левски бе изправен пред много тежка ситуация. Имахме големи задължения към клубове, футболисти и институции. Целта пред ръководството тогава бе да изградим отбор, който да се класира за Лига Европа, който да бъде конкурентен на тези на Берое, Литекс и Черно море, за да можем да спечелим квота за участие в Европа. Когато търсиш футболисти с малък бюджет е напълно нормално да не можеш да намериш и нужното качество. Предвид парите, които предлагахме нямаше как да намерим качествен нападател", уточни спортният директор на "сините".

Той сподели още, че въпреки неубедителните резултати в последно време, клубното ръководство стои плътно зад наставника на тима Стойчо Стоев.