Съдия даде ход на делото за укриване на данъци срещу Меси

снимка: БТА/AP

Звездата на Барселона Лионел Меси ще бъде съден за укриване на данъци, след като адвокатите на аржентинеца не успяха да убедят съдия в Каталуния, че Лео не е бил замесен в обвиненията по укриване на данъци, заради които дори "дари" 20 милион евро на испанската хазна.

Според "Ас", искът на Меси неговото име да бъде зачектнато от разследването е бил отхвърлен, поради факта че той може да е знаел за измамите на своя баща и агент Хорхе Меси, но не е реагирал и не е съобщил за деянията на своя родител.

Обжалването на звездата на Барселона беше базирано около факта, че няма доказателства, че той е нарушил закона по какъвто и да е начин, като Меси е настоял да бъде оневинен незабавно и името му да бъде зачерктнато от делото, което се води срещу баща му.

4-кратният кавалер на Златната топка и неговият баща са съдени за измама и прикриване на данъци на стойност над 4 милиона евро в периода 2007-09, като и двамата пледират за невинност.

4-те милиона евро са присвоени от имиджовите права на Лео, като са използвани банкови сметки в Удугвай и Белиз. Въпреки че пледират "невинност", бащата на Меси плати над 4 милиона евро на данъчните в Испания, а Лое направи дарение от над 20 милиона евро.