Сделката за мегасблъсък между Джошуа и Фюри е факт! Ето кога ще се бият двамата

снимка: БГНЕС/EPA

Световният шампион в тежка категория по бокс Антъни Джошуа е на път да се изправи пред нова титанична битка. Този път британецът ще се срещне на ринга с Тайсън Фюри. Мениджърите на двамата вече са се договорили и дори са определили кога двамата да се бият. Според календара на боксьорите е избран месец април през 2018 година за битката им.

Фюри победи Владимир Кличко през ноемвери 2015 година и стана световен шампион. Не след дълго обаче той бе спипан да се друса с кокаин и трябваше да оваканти титлите си. Сега обаче е готов да се върне на ринга, за да грабне отново титлите. Преди това обаче Фюри ще трябва да се върне във форма, тъй като през времето, в което той не е бил на ринга, е наддал доста килограми. Циганския барон, както е известен още британеца, вече тренира и се бори с това да свали някое друго килце. Има и друга пречка пред него. Той трябва да докаже, че вече не взима наркотици и да си върне отново професионалния лиценз, който му бе отнет.

"Антъни иска нови предизвикателства и това би било мач с Фюри. Тази битка обаче може да е по-напред във времето, тъй като Тайсън не е бил дълго на ринга и не е във форма", заяви мениджърът на Джошуа Еди Хърн.

"Той трябва да докаже на федерациите, че вече е чист, за да си върне лиценза", добави още промоутърът на Антъни.

"В момента разговаряме с хората на Фюри и обмисляме вариант битката да е през април 2018 година на "Уембли". До този момент обаче ще се стигне само при успешна защитата на титлите през октомври или ноември. Не се съмнявайте, че ако това стана, ние ще се изправим пред Фюри", добави Хърн.

"Първо обаче ще изчакаме решението на Кличко. Ако той иска реванш - ще го получи. Антъни също е готов за нова битка с Влад. А пък Кличко ще изка да изчисти грешките си от първия мач и да се качи на ринга отново", завърши Хърн.

Интересно е обаче, че Хърн не споменава нищо за мач между Джошуа и задължителният претендент за титлата на IBF - Кубрат Пулев.

Британският боксов промоутър Франк Уорън вярва, че неговият клиент - Фюри, ще вземе отново лиценз и ще се бие за световните титли.

"Не виждам защо да не си върне лиценза. Той премина успешно лечение и в момента тренира усилено, за да се върне във форма", каза Уорън.