Съдбата върна на Ейре окраденото, тимът е на Евро 2016 (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Съдбата върна на Ирландия онова, което отне през 2009 година – тимът ще играе на Европейското първенство във Франция 2016, след като спечели с 2:0 реванша от квалификациите срещу Босна и Херцеговина.

По ирония на съдбата, първият гол за домакините бе реализиран от дузпа, отсъдена крайно несправедливо за съперника. Ервин Зуканович бе наказан от рефера за провинението, но неговото докосване на кълбото с ръка едва ли може да бъде тълкувано като реално умишлено.

Джонатан Уолтърс обаче нямаше нищо против решението и с хладнокръвно изпълнение в 24-ата минута изведе Ейре напред. Още на полувремето социалните мрежи се изпълниха с коментари на фенове на Ирландия, които ясно осъзнаваха иронията.

В бараж за Мондиал 2010 през 2009 година Тиери Анри далеч по-очевадно игра с ръка в пеналтерията на Ейре, за да осигури на Франция скандално класиране за световните финали в ЮАР.

В 70-ата минута Уолтър отбеляза втори гол за Ирландия и съвсем узакони класирането на тима на Евро 2016, след като в първия мач резултатът бе 1:1. За първи път тази година Ейре реализира повече от едно попадение при домакинство, но определено избра най-точния момент и ще пътува за Франция за Европейското.

Ирландия ще играе за трети път в историята си в Шампионат на Стария континент, след като се класира през 2012 и 1988 година.


Ireland vs Bosnia Herzegovina 2-0 All Goals...by tony-hoksa