Съд от Панагюрското съкровище за Пиронкова

галерия:

снимка: БТА

Реплика на съд от Панагюрското златно съкровище получи от община Пловдив тенисистката Цветана Пиронкова. Подаръкът е по повод първата ѝ титла от веригата на Женската тенис асоциация (WTA), а именно спечелването на турнира в Сидни.

"Това, което Цвети прави за популяризирането на Пловдив, е много повече от бюджета, който даваме за реклама", каза кметът Иван Тотев.

По думите му успехът на тенисистката е добър старт за годината, в която Пловдив е обявен за европейски град на спорта.

"Титлата е голяма радост за мен и огромно потвърждение, че аз съм там сред най-добрите и съм там от много години и мога да ги победя", каза Пиронкова.

По думите ѝ това е престижен турнир, най-старият след Уимбълдън. "Титлата ми дава увереност да продължа да се представям по същия начин до края на годината", коментира тенисистката.

Следващото ѝ участие е на турнира "Фед къп", който ще се проведе от 4 до 9 февруари в Будапеща. "Все още не съм започнала подготовката си за него, тъй като искам да се възстановя психически и физически", каза Пиронкова.

Следват квалификации за Доха и турнира в Дубай. "Ранглистата за мен не е от голямо значение, приятно е да си сред първите 50 или 20, но за мен най-голямата мечта е да спечеля турнир от Голям шлем", каза още тенисистката, цитирана от БТА.