Счупен гръбнак за 17-годишна след зверска катастрофа във Формула 3

17-годишната състезателка София Фльорш е с фрактура на гръбнака след много тежка катастрофа по време на състезанието за Голямата награда на Макау от Формула 3. Германката е изгубила контрол над болида си на остър завой от пистата в Хонконг и се е врязала в огражденията и зоната за фотографи, съобщава Нова ТВ. 

В резултат на това са пострадали общо пет души, като всичките са откарани в болница. Фльорш е била в съзнание и в стабилно състояние, когато е била откарана към лечебното заведение, а другите ранени са японският пилот Шо Цубой, двамата фотографи и един от стюардите на пистата.

"Всички бяха в съзнание по време на транспорта си до болницата и в момента получават медицински грижи. Допълнителна информация ще бъде дадена при първа възможност", заявиха от Организационния комитет на състезанието.

Малко по-късно самата Фльорш успокои феновете си в съобщение в Туитър. "Само искам да кажа на всички, че съм добре и ще вляза в операционна зала утре. Благодаря на всички за подкрепата. Скоро ще дам допълнителна информация", написа тийнейджърката в социалната мрежа.

Стюардът на пистата е със счупена челюст, а друг от пострадалите е с нараняване на бъбрека.

Пистата в Хонконг е считана за изключителна опасна, като в последните шест години на нея са загинали общо трима души.