Сборен тим на Балканите се пуска в лекоатлетическия "Мач на гигантите"

снимка: lap.bg

Президентът на Балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов сподели, че сборен тим на Балканите ще участва за трета година в елитното състезание „Мач на гигантите”. Надпреварата ще се проведе на 9 септември във френския град Анже, като в нея ще участва голяма част от световния елит в леката атлетика.

„Една наша проява, с която се гордеем най-много е участието на балканския тим като един отбор в т.нар. „Мач на гигантите”. Досега сме участвали два пъти, тази година ще участваме отново. На 9 септември ще премерим сили с най-силните отбори в света, като реално с тази надпревара се закрива сезона на писта. Ще участват отборите на САЩ, Китай, Япония, Франция, Германия, както и разбира се сборен тим от Балканите”, заяви Карамаринов.

Днес Карамаринов подписа нов спонсорски договор с една от най-големите компании у нас, която ще подпомага балканските атлети. „За първи път АБАФ провежда своя пресконференция по такъв подов в своето седалище, тук в България. Подписваме договор с една от най-мощните фирми в бизнеса в България”, допълни още той.

На брифинга присъстваха и двама от най-елитните атлети на България – Габриела Петрова и Георги Иванов, които ще вземат участие в „Мач на гигантите”.

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Балканските първенства са от надпреварите с дългогодишна история и както вече си личи се провеждат все по-професионално, на все по-високо ниво и с много по-сериозна конкуренция. На Балканите има много световни и олимпийски медалисти и участвайки на едно подобно състезание можем да проверим нивото си. Лично аз всеки път участвам с огромно удоволствие не само защото мога да изявя индивидуално, но и защото е отборен шампионат. А всяко едно състезание, на което сме целият отбор и сме сплотени – атмосферата просто е страхотна. Когато се борим заедно за една кауза имаме по-голям стимул”, заяви Габи Петрова.

„Балканиадата стана като едно малко Европейско първенство – с много сериозна конкуренция и това е изключителен плюс за нас. Относно „Мача на гигантите” – това е едно от най-силните състезания, на които съм участвал, а дори имах удоволствието и да го спечеля с много добър резултат. Надявам се през тази година да спечелим повече от един златен медал”, допълни георги Иванов.