Сбогуваме се с великия Иван Абаджиев на Националния стадион

Спортното министерство изказа съболезнования на близките на починалия легендарен треньор по щанги Иван Абаджиев, като разпространи специално съобщение. В него се казва, че министерството иска да помогне на семейството на Абаджиев, за да бъде треньорът изпратен достойно. Добавя се, че поклонението ще се извърши на Националния стадион „Васил Левски“ - храма на българския спорт, към който Старшията има огромен принос с десетките медали на своите възпитаници.

Допълнително ще обяви денят и часът на поклонението.

Ето и пълния текст:

Министерството на младежта и спорта с дълбока болка изказва съболезнования на семейството и близките на починалия Иван Абаджиев. Големият български треньор по вдигане на тежести ни напусна на 85-годишна възраст.

България загуби един изцяло отдаден на спорта специалист, под чието ръководство нашите състезатели по вдигане на тежести са спечелили повече от 100 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства. Носител е на най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ първа степен и на званието Доктор хонорис кауза на Националната спортна академия. Всички го наричаха Папата на щангите заради изключителната му компетентност и умения да изгражда шампиони.

В тези изпълнени със скръб и болка мигове Министерството на младежта и спорта ще подпомогне семейството на Иван Абаджиев, за да бъде изпратен достойно в последния си път най-добрия български треньор за изминалия век.

Поклонението ще се извърши на националния стадион „Васил Левски“ - храма на българския спорт, към който Старшията има огромен принос с десетките медали на своите възпитаници.

Датата и часът ще бъдат обявени допълнително на интернет страницата на Министерството на младежта и спорта и чрез средствата за масово осведомяване.