Саутгейт благодари на Джо Харт за точката в Любляна

Временният мениджър на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт благодари на вратаря Джо Харт за представянето му в гостуването на Словения.

Световната квалификация между двата тима в Любляна завърши 0:0, а Харт имаше няколко ключови намеси, които спасиха островитяните.

Англия все пак прекъсна серия от 14 поредни победи в квалификации за Световно и европейско първенство.

Саутгейт пое по състава по спешност в края на миналия месец след напускането на Сам Алардайс, който беше уволнен след корупционен скандал. Под негово ръководство албионците спечелиха с 2:0 срещу Малта на "Уембли" и завършиха 0:0 срещу Словения.

"Искам да благодаря на играчите и на щаба за подкрепата, която получих. Четири точки от позицията, в която бяхме миналия вторник...Естествено искахме шест, искахме да отбележим и повече голове в тези два мача. Поехме нещата в момент на истинска бъркотия и трябваше да стабилизираме кораба. Най-важната ни задача е да се класираме, а с тези резултати мисля, че останахме на правия път. Целта ни е дългосрочна, има още много мачове, така че тази точка може да бъде много ценна. Можеше да се представим и по-добре, но техните шансове дойдоха след статични положения или след наши грешки. В това отношение се нуждаем от подобрение. На тежкия терен ни липсваше завършващия пас. Все пак имахме няколко ситуации, които в друг ден нашите нападатели можеха да реализират. Благодарни сме на нашия вратар за страхотното представяне", коментира селекционерът.

"Ако ме бяха попитали преди мача, дали ще бъда доволен от равенството, щях да отговоря: Не. Но в цялостния контекст на квалификациите тази точка е много важна в борбата за първото място в групата", каза още Саутгейт.

Вратарят Харт заяви, че е изиграл най-добрия си мач в последно време.

"Съперникът имаше своите шансове, но като цяло ние доминирахме. Те се защитаваха добре, но и Облак (б.а. вратарят на Словения) направи фантастичен двубой. Изиграх най-добрия си мач в последно време. В момента съм изключително уморен и утре ще ми се наложи да положа много усилия, за да стана от леглото", каза Харт след срещата снощи.