Сашо Станков очаква труден мач срещу Берое

снимка: Булфото

Очаква ни тежък мач срещу Берое в Стара Загора, но се надявам да се представим добре и да тръгнем добре в първенството.

Това коментира преди предстоящото гостуване на Черно море на Берое в мач от 1-вия кръг на А група наставникът на варненския отбор Александър Станков.

Той допълни, че отборът се готви старателно. По думите му по време на подготвителния период е свършена голяма по обем работа.

"Готвим се старателно за първия двубой, програмата ни е тежка срещу силни противници", каза още специалистът.

Според него Берое се е представил успешно по време на подготовката си.

"Проучили сме съперника, знаем кои са силните и слабите му страни", посочи Станков.

Той коментира още, че за първата среща ще липсват основни футболисти на Черно море заради наказания от предишното първенство или заради контузии.

Двубоят пропускат Бакари, който едновременно е наказан и опериран, Георги Китанов и Дима Атанасов заради наказания, както и вратарят Кирил Акалски заради контузия. Не е сигурно участието и на новото попълнение Матиа Курьор, тъй като все още на "Тича" не е пристигнала жълтата му карта. Ако тя не пристигне до края на деня играчът също ще пропусне мача с Берое.

Михаил Венков получи травма, но за щастие не е толкова сериозна, каза още Станков. Дали играчът ще бъде в групата за двубоя ще бъде решено в последния момент. Мирослав Манолов ще е в групата за двубоя с Берое, но няма да започне титуляр.

Наставникът каза още, че селекцията в тима е завършена, но това винаги е отворен процес.

"Най-много можем да вземе още един футболист, но това не е сигурно и задължително", обясни Станков.

Запитан за целите на Черно море през новия сезон треньорът подчерта, че винаги си е поставял високи цели. Той допълни, че се надява тимът да се представи още по-добре от миналата година.