Сашо Попов проплака: В София няма зали за волейбол

снимка: Булфото

"В София няма зали за плейофните мачове в първенството", коментира треньорът и президент на ВК ЦСКА Александър Попов пред BGvolleyball.com след последния кръг от редовния сезон в Суперлигата. Както е известно, според изискванията мачовете от полуфиналните плейофи трябва да играят в зали с поне 800 места, което означава, че ЦСКА няма да може да играе във "Васил Симов", ако се класира за полуфиналите в първенството.  

"Нека първо да минем първия плейоф. След това ще мислим. За жалост в София няма много зали. Зала "Арена Армеец" е заета заради изборите. Зала "Универсиада" е заета за изборите. Говорихме вчера с БФВолейбол. Категорично бе заявено, че в зала "Христо Ботев" изобщо няма да бъде допускана публика, те имат проблеми със СДВР и с общината, така че и този вариант отпада. Съседните зали в Сливница и Горна Малина за нас не са варианти. Да, случи се преди няколко години да играем в Самоков, но тогава беше форсмажорно обстоятелство. Жалко е, че и ние, и Левски ще имаме проблеми. Ще пишем писма до федерацията да обясним тази ситуация и да търсим заедно решение. Защото не отива на ЦСКА да ходи в провинцията да играе, и то финали. Но нека да се класираме, ще имаме една седмица за организация”, заяви Александър Попов пред BGvolleyball.com.

В последния мач от редовния сезон "армейците" нямаха проблеми срещу Тетевен Волей и се наложиха с 3:0. Стефан Стоянов игра на поста разпределител за "червените" на мястото на титуляра Владимир Станков.

"Стефан игра и в първия мач, и сега игра хубаво. И другите момчета се включиха добре. Беше рутинен мача. Убедени сме, че след една седмица ще се играе по друг начин, с друга мотивация, и от нас, и от отбора на Тетевен. Плейофната серия е друго състезание с друг заряд, така че е важно как ще започне, в каква спортна форма ще продължим. Предстоят интересни седмици", добави Попов.