Санети: Искам по-конкурентен Интер

снимка: Guliver/Getty Images

Великият капитан на Интер Хавиер Санети сподели, че се надява на по-конкурентен Интер за първите места в първенството.

Аржентинецът, който отсъсва от игра шест месеца, се завърна в игра в двубоя на тима срещу Ливорно, спечелен с 2:0.

„Целта на Интер е да се върне към борбата за по-предни позиции. Италианското първенство е много трудно и има много отбори, имащи същите цели, но ние работим добре и искаме да постигнем нещо значимо“, коментира 40-годишният защитник.

Санети коментира и двубоя с Ливорно, като разкри, че си е мечтаел за такава вечер, пълна с положителни емоции.

„Мачът бе пълен с положителни емоции. След като толкова време бях извън игра, си мечтаех са такава вечер. Моето завръщане бе страхотно, заради подкрепата на феновете съотборниците и президента“, заяви Санети.

„Отношенията ми с Масимо Морати са по-големи от просто капитан и президент. След края на мача той бе много щастлив от завръщането ми, това бе една емоционална вечер за двама ни“, добави още аржентинецът, коментирайки взаимоотношенията си с президента на „нераздзурите“.

Капитанът също така разкри, че е бил близо до подписване на договор с Реал през 1999 година, но не е приел заради желанието да остави значима следа в Интер.

„Бях на път да отида в много силен отбор в Испания, като Реал Мадрид. Но ако трябваше да напусна, исках да оставя следа в Интер. Тогава ми бе дадена капитанската лента и имах голяма отговорност“, каза още Санети.