Сан Антонио и Маями дебнат Дани Грейнджър

снимка: БТА/AP

Дани Грейнджър определено не е щастлив от трансфера си от Индиана Пейсърс във Филаделфия 76 и вероятно в близките няколко дни ще сключи споразумение за разтрогване на контракта със "сиксърс".

Крилото стана жертва на амбициите на "пешеходците" за титла, като в най-голямата сделка в края на трансферния прозорец беше разменен за Евън Търнър, тъй като не се представяше на ниво след завръщането си от серия от контузии.

Той обаче няма намерение да играе за състава на Филаделфия, който умишлено беше отслабен, за да се "бори" за последното място в НБА, което дава по-големи шансове на отбора да се падне под №1 в драфта през лятото.

Самият Грейнджър води преговори с ръководството на тима и се очаква до 48 часа двете страни да прекратят взаимоотношенията си и крилото да търси нов отбор, който да се бори за титлата в лигата.

Най-заинтересувани в момента към бившия ас на Индиана са Сан Антонио Спърс и Маями Хийт. "Шпорите" биха използвали Грейнджър както в стартовата си 5-ца, така и като партньор на Ману Джинобили във втория състав на отбора.

Хийт пък ще се опитат да привлекат състезателя чрез триото ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош, като тримата вече спечелиха две поредни титли в НБА. И при двата случая обаче Грейнджър ще трябва да се задоволи с минималната заплата за лигата - около 1 милиона долара.