Само в Sporta.bg! София Оупън бори черното тото с хитър трик

снимка: Фейсбук Sofia open

Нелегалните залози са се пропили в света на спорта и го убиват. Бавно, но сигурно. Тенисът, който допреди години бе наричан "аристократичен спорт" - вече е сред най-засегнатите от тумора черно тото. 

В него, освен уредени срещи за краен изход, са много разпространени и залаганията за отделни геймове, сетове и точки. Опциите са десетки, коефициентите тлъсти, а печалбите мигновени. Ето защо от аристократичен спорт - тенисът се превърна в рай за мафиотски врътки. И това изобщо не е тайна. Всички са наясно, че нелегалните залагания прояждат играта, но воля по високите етажи за справяне с проблема липсва.

Наскоро доста съдии изгоряха заради потресаващи разкрития как са помагали на чернототаджиите. Чудото бе за 3 дни и отмина, без да има последствия за едрите риби.

Турнирът София Оупън от сериите ATP 250 явно също попада в обсега на мафиотите, които търсят лесна и бърза печалба от уговорени тенис двубои. И организаторите са наясно с това. За разлика от други турнири - в нашата столица са взели мерки. Макар и козметични и недостатъчни. 

Трябва обаче да похвалим шефовете на София Оупън, че са забранили подаваният от тях интернет в зала "Арена Армеец" да дава достъп до сайтове за залози. Това установи репортер на Sporta.bg на място. По този начин се прави опит да се пресекат опитите за манипулиране на мачовете. Това не е прът в колелата на опитните тарикати, занимаващи се с уреждане на срещи, но поне е нещо.