Само в Sporta.bg! Меси от Казахстан скара шефовете на Левски

Костадин ДЖАРКОВ, sporta.bg

Транферът на Еркебулан Сейдахмет, известен като казахстанският Меси, скара ръководството на Левски, разбра Sporta.bg. Младокът, който има едва три мача за руския УФА беше привлечен по препоръка на Станимир Стоилов. Както е известно Мъри е сред близките хора на новия изпълнителен директор на "сините" Павел Колев. Именно последният е одобрил трасфера.

Сейдахмет пристигана "Герена" след две контузии и операция, заради които не е играл дълго време. Той обаче се е подписал срещу солидна заплата - над 10 000 евро. Според занознати това е ядосало новите началници на Левски и те са направили забележка на Колев, който в случая сляпо се е доверил на Стоилов.

От кумува срама треньорът Георги Дерменджиев взима казахстанеца в групата за последните два мача, но го вади непосредствено преди двубоите. Целта е ясна - да се покаже, че няма грешка при трансфера, но пък 19-годишният талант, чийто качества се сравняват едва ли не с тези на Лионел Меси, не е това, което са очаквали на "Герена". А именно класен нападател, който да е конкуренция на Станислав Костов, защото Серджиу Буш забуксува сериозно, а Станислав Иванов още не е готов!

Реално Левски няма адекватно нападение и вместо да бъде привлечен таран или какъвто и да е атакуващ футболист с визитка, беше взет Сейдахмет. И поради тази причина Павел Колев е бил на килимчето при Васил Божков, където му е вдигнат жълт картон, ако използваме футболната терминология.