Само в Sporta.bg: Ферарио Спасов или Хубчев ще вадят горещите кестени в Ботев

снимка: БГНЕС

Ботев е раздиран от сериозна криза. Вчера оставки хвърлиха треньорът на тима Ники Костов и спортният директор Жоро Марков. Сториха го, след като президентът на канарчетата Ангел Плаийски го пожела, вбесен от играта и резултатите. Феновете на жълто-черните също са изключително недоволни от работата на двамата и искат положителни промени в любимия си клуб.

Sporta.bg научи от кухнята на Ботев кой ще вади горещите кестени в Коматево. Това най-вероятно ще бъде Ферарио Спасов. Другата опция пред шефовете на Ботев е Петър Хубчев. И двамата специалисти знаят, че напрежението в този отбор витае навсякъде, защото са бивши наставници на пловдивчани.

Феро е любимец на бултрасите от първия си престой в тима. Той дори си тръгна насълзен, а феновете го изпратиха с подаръци и прегръдки. Ситуацията с Хубси не е точно такава, защото той беше изритан преди 5 години от Ботев, след като не успя да постигне добри резултати с Ботев във В група. Той обаче е фаворит за треньор на един от собствениците на Ботев, а и с Берое доказа, че е страхотен спец.

Босовете на Ботев вече са провели разговори и с Ферарио Спасов и с Хубчев. Двамата са дали принципно съгласие да водят канарчетата. Остава днес единият да бъде окончателно избран.

Все пак има вариант в крайна сметка нито Феро, нито Хубси да пристигне в Коматево. Сред другите треньори, които обаче имат минимални шансове да поемат Ботев са Михаил Мадански, Стойчо Стоев, Вили Вуцов, Николай Митов и натиреният от ЦСКА Христо Янев.