Само в Sporta.bg! Ботев напъва за Бенгюзов, Илиан го иска на Тича

Показалият страхотни игри с екипа на Верея Венцислав Бенгюзов е искан от Ботев и Черно море, научи пръв Sporta.bg от свои сигурни източници. Изявяващият се като халф или втори нападател играч вече е водил преговори с "канарчетата" и предпочита да рита занапред именно в Коматево. Двете страни са се разбрали и по финансовата част.

От Ботев обачве изчакват още няколко дни, за да видят дали ще продадат един от чужденците си. Става дума за някой измежду Яя Меледже и Бризола. Ако това се случи - то Бенгюзов ще се озове в Пловдив. 

По същото време обаче интерес към Венци има и от Илиан Илиев. Бившият треньор на Верея иска да прибере футболиста в новия си клуб - Черно море. Нищо чудно Бенгюзов да реши, че няма смисъл да изчаква Ботев и да парафира с "моряците". Варненци обаче почти нямат шанс за топ 6, а и отпаднаха за Купата.

Ботев пък е пети в класирането и само тотален срив може да извади тима от топ 6. Освен това "жълто-черните" са на полуфинал за Купата, къдетo ще мерят сили в 2 мача срещу аутсайдера Славия.

Всъщност, крайната дума за Бенгюзов май ще има новия му агент. Sporta.bg научи, че това е Николай Жейнов. Той се грижи за интересите на играча съвсем отскоро.