Саха: На Фалкао може да му е нужна и цяла година за адаптация

снимка: БТА/AP

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луис Саха заяви, че Радамел Фалкао може да се нуждае от цяла година, за да се адаптира към футбола в Англия.

В края на август колумбиецът пристигна под наем на "Олд Трафорд" с репутацията на един от най-добрите нападатели в света, но шест месеца по-късно той има само 4 гола в 19 официални мача за "Червените дяволи".

"Когато попаднеш на различно място, с различна схема на игра и с различни треньорски виждания, ти трябват три или шест месеца за адаптация. Може би дори година. Това се случва дори на най-добрите играчи", заяви Саха.

"Фалкао е под огромно напрежение заради ситуацията с договора му. Той знае, че от него се изисква много и иска да вкарва. Според мен, той ще успее да отговори на критиците си", добави Саха.

Французинът, който дойде на "Олд Трафорд" през зимата на 2004 година срещу 12,8 милиона лири от Фулъм, заяви, че вижда подобрение в играта на всички нападатели в клуба, но очаква повече от тях.

"В клуба има няколко много интересни играчи, особено Джеймс Уилсън. Малко съм изненадан, че Рууни играе в полузащитата, а не на върха на атаката, но той има изключителната способност да се адаптира навсякъде", добави 36-годишният бивш футболист.