Сагата с Атанас Курдов в Левски е пред своя край

снимка: levski.bg

Мъките на Левски с картотекирането на нападателя Атанас Курдов ще приключат през следващата седмица, разбра „7 дни спорт". Както е известно, жълтата карта на футболиста все още е в казахстанския Астана, където тойигра, преди да се завърне на „Герена“.

От клуба, където треньор е Станимир Стоилов, обаче не искат да изпратят необходимия документ до Левски. Причината е, че Наско съди Астана за сумите до края на 3-годишния договор, който подписа с казахстанския шампион през февруари миналата година.

През зимата обаче Станимир Стоилов го изгони от отбора и това накара Курдов да предприеме съответните съдебни действия, за да си получи парите. От Астана пък решиха да му го върнат, като не изпратят жълтата му карта в Левски и така „сините" не могат да го картотекират за сезона в „А" група.

Този проблем обаче ще бъде решен през следващата седмица, когато футболистът ще получи служебна картотека от ФИФА. Тогава изтича срокът, който е залегнал в уставите на световната централа за случаите като този на Курдов.

Точно 2 седмици е срокът, в който определен клуб трябва да предостави жълтата карта на новия отбор. Така Курдов окончателно остава извън сметките на треньора Стойчо Стоев за утрешния двубой с Литекс на „Герена“.

Нападателят обаче ще бъде на разположение на наставника за гостуването на „Лудогорец"в следващия кръг от първенството.