Руснаци на допинг ни взели медала от Олимпиадата в Лондон

снимка: БГНЕС

Легендарният бразилски волейболист Жиба разпали жесток скандал, като обяви в ефира на телевизия GloboEsporte, че 7 волейболисти от националния отбор на Русия са били допингирани по време на Олимпийските игри в Лондон 2012.

Тогава Жиба бе капитан на “Селесао”, а Бразилия поведе във финалната среща на Русия с 2:0, но “Сборная” обърна мача до 3:2 и грабна олимпийската титла, пише offnews.bg.

В полуфиналите Русия победи България с 3:1 и срина мечтите ни за финал на олимпийски игри. Жиба добави, че ще направи всичко възможно, да бъде взето златото на Русия от Игрите през 2012 година.

При евентуална победа над допингираните руснаци нашите волейболисти щеше да вземат минимум сребърен медал, а при успех над Бразилия и Олимпийската титла.

Освен това Жиба смята лично да отиде в Швейцария в щаб-квартирата на Международната федерация по волейбол (FIVB) и да обсъди проблемите с допинга с русийските волейболисти от Олимпиадата в Лондон 2012.

В случай, че инициативата на Жиба успее, това означава, че България ще получи задочно бронзови медали във волейбола от Лондон 2012.