Русия няма да се противи на наказанието за допинг

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Руската федерация по лека атлетика няма да оспорва наказанието, което й бе наложено от Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ), обявиха в специално изявление от световната централа.

"Днес Съветът на ИААФ бе информиран чрез писмено потвърждение, получено вчера, че Руската атлетическа федерация (АРАФ) приема пълното наказание, без да поиска изслушване, което е тяхно право.

От АРАФ потвърдиха, че са наясно с това, че Съветът ще възстанови Русия като член на организацията, при положение, че бъдат изпълнени критериите, поставени от световната централа. От руската федерация потвърдиха също, че ще окажат пълно съдействие при проверките.”

Припомняме, че независима комисия на Световната антидопингова агенция (WADA) представи първата част от доклада си на 9 ноември, след като проведе почти едногодишно разследване по обвинения за употребата на допинг в Русия.

По препоръка на WADA световната атлетическа централа наказа Русия за неопределено време със спиране от участие на местните атлети на международни състезания. /БГНЕС