Русев слага козирка на 80% от "Герена", ето вариантите за временен дом

снимка: levski.bg

Собственикът на Левски Спас Русев се стяга да прави нов мащабен ремонт на стадион "Георги Аспарухов". Той вече е обсъдил надълго и нашироко идеята с останалите шефове на "сините" през седмицата на заседанието на Управителния и Надзорния съвет. Целта е "Герена" да отговаря на завишените критерии на УЕФА към отборите, участващи в евротурнирите. Още през пролетта може да се наложи Левски да играе домакинствата си на друг столичен стадион, пише "Меридиан мач". 

Финансовият благодетел на 26-кратните шампиони желае обновяване на секторите "Б" и "В", а на 80% от съоръжението ще бъде поставена козирка. Именно това бе главната цел на Русев, когато дойде на "Герена", що се отнася до реконструкция. Промени не се планират само за сектор "Г", където се настаняват гостуващите фенове. Целта на проекта е Левски спокойно да може да играе у дома мачовете си от груповата фаза в Европа.

През следващата седмица ще има нова среща по този въпорс, когато Спас Русев се завърне от Лондон. Там той подкрепяше на живо Григор Димитров. Дотогава подопечните му трябва да изготвят първоначалните проекти за ремонта, а той ще избере един от тях.

Освен това "сините" имат идея да делят "Георги Аспарухов" и с националния отбор, който скоро може да остане без дом, тъй като на "Васил Левски" също се планира мащабен ремонт. Той ще включва дори изграждането на хотел в сектор "В", което ще отнеме доста време. Затова и Русев иска да се действа бързо.

Така Левски може да домакинства на националния стадион, докато и там не започне ремонт. Друг от вариантите за "сините" е стадион "Славия" в "Овча купел". Така обаче Левски ще трябва да се прости с бонусите за телевизионните права за мачовете на осветление, защото по традиция те са един от отборите, който най-често играе мачовете си на лампи. Третата опция е стадион "Локомотив".