Русе приема турнир по футбол за момичета

Футболът в Русе продължава своето развитие в нови посоки. Вече е насрочен първият турнир по футбол за момичета, който ще се проведе в крайдунавския град. Както вече съобщихме, през есента на 2015 г. бе възроден женският футбол в града.

Административният мениджър и треньор във ФК "Дунав" Огнян Цветанов се нае със задачата да селектира и подготвя момичета на различна възраст.Интересът стана все по-голям и бяха сформирани и подготвени боеспособни състави на девойки до 12 г. и до 15 г.

През есента те участваха в 5 турнира в тези възрасти под егидата на БФС, в които младите дунавки постигнаха много добри резултати срещу далеч по-опитни отбори, развиващи женски футбол от години.

Тази пролет - на 12 март те ще пътуват до Севлиево, където ще се включат в надпревара за момичета до 15 г. заедно с отборите на "Етър" и "Болярките" от Велико Търново, ФК"Габрово", домакините от "Севлиево Лейдис" и "Спартак" Варна. На 9 април същите отбори ще премерят сили в турнир в Русе.

"Време е голям град като Русе да се развива и в това направление и да се доказваме срещу все по-добри отбори", коментира Цветанов, който не пропусна да благодари на БФС за оказаната чест и признание за работата, която се върши в Русе, с даденото домакинство на турнира на 9 април.

Междувременно интересът сред момичетата не е отслабнал. В студените зимни дни те използват за тренировки една от залите в СК "Ялта".

"Момичетата не спират да израстват и да демонстрират все по-добри качества", добави Огнян Цветанов, който за пореден път сподели, че всички девойки, желаещи да спортуват активно и да се занимават с футбол, са добре дошли в женското направление във ФК "Дунав".