Русе е в еуфория, всички искат главата на Херо и Иртиш

Дунав приема Иртиш (Павлодар) в раванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 20:00 часа и ще бъде излъчен директно по Евроком. Тимът на Веселин Великов загуби с 0:1 гостуването в Казахстан и днес има най-трудната задача от българските тимове в Лига Европа. 

В Русе мечтаят за подвиг на любимците си, надявайки се ранен гол да даде тласък на Дунав към крайния успех и класирането напред. 

Настроението в крайдунавския град е изключително приповдигнато, но неприятното е, че "драконите" няма да се радват на претъпкани трибуни. Причината е, че на Градския стадион ще бъдат допуснати точно 5478 зрители, които ще заемат позволените от УЕФА за срещата места на секторите с пластмасови седалки с облегалки. Тези, които няма да успеят да влязат на стадиона, ще имат възможност да съпреживеят емоциите от фензоната пред зала "Булстрад Арена", където ще има видео стена.

"Надявам се след мача да се поздравим с успех. За първи път сме в Лига Европа. Да се надяваме, че първоначалният стрес, който бе в първия мач, е отминал. Ще ни бъде много трудно, но не и невъзможно да отстраним Иртиш", коментира Веселин Великов. 

Треньорът на Иртиш Димитър Димитров - Херо е наясно, че гол аванс е доста крехък, но смята, че тимът му се справя по-добре като гост и затова не очаква да се получи голяма изненада в Русе.

"Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим напред", каза Херо.