Румънки фрустрираха Марица във финала за Купа Пловдив

Динамо (Букурещ) стана първенец в четвъртото изданние на традиционния международен женски волейболен турнир за Купа Пловдив. В последния мач от надпреварата румънският тим надигра домакините от Марица (Пловдив) с 3:1 (29:27, 25:19, 18:25, 25:22) и ги остави на второто място в крайното класиране. С 22 точки за пловдивчанки Радосвета Тенева стана топреализатор на мача. Най-резултатна за победителките бе Оливера Медич с 21. Последният трети състезателен ден започна с петгеймова драма. 

Турският Бурсаспор (Бурса) постигна първата си победа в зала Пловдивски университет, измъквайки инфарктно успеха срещу гръцкия Маркопулу Ревойл (Маркопуло) с 3:2 (21:25, 25:18, 22:25, 26:24, 19:17). 

В крайното класиране Динамо завърши на върха в таблицата с 2 победи и 6 точки, следван от Марица с 2 победи и 5 точки, Маркопулу с 1 победа и 4 точки и Бурсаспор с 1 победа и 3 точки. 

Ерика Меркадо отново се изяви с изключителните 38 точки за Маркопулу. Елена Литовченко допринесе 24 точки за победата на Бурсаспор.  Между двата мача се проведе и кратка церемония по награждаване на участниците. Мениджърът на Марица (Пловдив) Борис Халачев обяви, че в името на приятелския дух на турнира класирането е неофициално и всички четири отбора получиха еднакви купи от президента на клуба Илия Динков и неговата съпруга Емилия Динкова, член на Управителния съвет.