Румъния се диви на Ботев (Пд)

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) изуми Румъния с двойния трансфер на футболистите от Динамо (Букурещ) Александру Куртеан и Сърджан Лучин.

Медиите в северната ни съседка подобаващо отразиха преминаването на двама от основните играчи на столичния гранд, които сега ще се борят за участие в евротурнирите с новия си отбор.

В Румъния прогнозират, че на Балканите „се задава ново чудо“ - именно Ботев, който с амбициозната си селекция дава индикации, че е напълно сериозен в намерението си да се пребори с конкуренцията за класиране в Европа.

Също така изданията в северната ни съседка допълват информациите си, че след като Ботев е купил двама от Динамо, сега взима играч на Аякс! Става въпрос за Джофри Кастейон, който все още не е станал официално футболист на „канарчетата“, но вчера се разбра, че ще подпише за 2.5 години.

Агентът на Кастейон е останал очарован от условията в Ботев и от амбициите на ръководството. „Клубът ще строи стадон за 50 милиона евро“, отбелязал с възхищение представителят на новия футболист на Ботев.