Рой Ходжсън нападна ФА заради "Уембли"

Мениджърът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън критикува Футболната асоциация (ФА) на страната. Причината е, че само шест дни преди квалификационния сблъсък със Словения на "Уембли" ще се проведе мач по американски футбол.

В неделя на митичния стадион, който е дом на "трите лъва", един срещу друг ще се изправят тимовете на Далас Каубойс и Джаксънвил Джагуарс от Националната футболна лига (НФЛ). Това ще бъде третият двубой от НФЛ, който ще се играе на "Уембли" този сезон.

"Нали не очаквате да кажа, че съм удовлетворен от това решение", попита Ходжсън риторично.

"Ако от ФА ме бяха попитали, то категорично щях да се възпротивя. И без това има проблеми с тревното покритие", не скри недоволството си мениджърът.

Ходжсън не е първият селекционер на Англия, който се оплаква от тревата на "Уембли". Предшественикът му Фабио Капело често се изказваше срещу лошото състояние на терена, което накара федерацията да смени изцяло тревното покритие на стадиона преди 4 години, припомня БТА.

За съжаление на Ходжсън и през следващата година ще има мачове по американски футбол на "Уембли". ФА и НФЛ преди дни обявиха, че през 2015 година отново ще има 3 срещи в Лондон, като първата от тях, на 4 октомври, ще бъде само пет дни преди домакинството на Англия на Естония.