Роуз се завърна в игра след 9 месеца отсъствие

снимка: БТА/AP

Дерик Роуз демонстрира отново най-доброто от качествата си, след като се появи в игра за първи път от девет месеца. Това стана по време на контролната среща на националния отбор на САЩ с Бразилия, завършила 95:78.

Американците поддържаха аванс от 5 точки в началото на четвъртата част, но след серия от 14:2 узакониха надмощието си. Това е първа среща и за двата отбора преди старта на Световното първенство в Билбао, което е след две седмици.

Заедно с Роуз отлично се представи още един играч на Чикаго Булс- Антъни Дейвис, който вкара 20 точки, взе осем борби и направи пет блокади. Джеймс Хардън добави 18 точки за янките, а Клай Томпсън- 10, включително уникална тройка в началото на четвъртата част.

За гостите от Бразилия Тиаго Сплитер вкара 16 точки, Рафаел Хетшаймайер завърши с 13, всичките от второто полувреме, а още четирима техни съотборници приключиха с двуцифрен личен актив.

Пойнт-гардът Роуз не е играл от ноември миналата година, когато претърпя тежка операция на коляното. Но въпреки това беше посрещнат бурно от феновете на домакините, посочва БТА.