Роси маха бранител и връзва Прохазка на "Герена"

снимка: lap.bg

Старши треньорът на Левски Делио Роси не е никак сигурен за мястото на защитника Димитър Пиргов в отбора. Дошлият през лятото на 2016 футболист не получава много шансове за изява под ръководството на италианския специалист и пропусна голяма част от есенния полусезон. Сега 26-кратните шампиони си върнаха бившия бранител Аймен Белаид и ситуацията за Пиргов става още по-неприятна. Съвсем възможно е българският бранител да напусне "Герена", пише "Тема Спорт".

Ситуацията с Роман Прохазка пък е на другия полюс. Той не само е любимец на синята публика, но и на Делио Роси, който иска да го задържи на всяка цена. Словакът може да бъде използван на няколко поста и именно тази негова конвертируемост е причината за стойността му.

Договорът на Прохазка изтича в края на настоящия сезон. Ето защо ръководството на клуба ще му предложи нов контракт. Словашкият халф има на сметката си този сезон 20 мача в Първа лига, 2 за Купата на България и 4 в квалификациите на Лига Европа, в които отбеляза три гола. В цялата си кариера на "Герена" Прохазка има общо 154 мача и 21 гола със синията фланелка.