Роси измъкнал 133 500 евро преди да си тръгне

Левски мина през кански мъки, за да се раздели с Делио Роси и помощниците му. Италианският квартет свърши големи каши на Герена. Вече бившият треньор на „сините" настояваше да вземе заплатите до края на договора си, за да си тръгне. От „Герена" обаче не бяха склонни на този вариант и двете страни си стиснаха ръцете за обезщетение в размер на три месечни възнаграждения. 

Според информация на "Меридиан Мач" Делио Роси и компания са измъкнали точно 133 500 евро от Левски за "чао". Старшията ще вземе 75 000 евро, за да скъса предсрочно договора си.
 
Асистентите му, които според всички на "Герена" са били изключително несъстоятелни, ще приберат неустойка от 58 500 евро. Оказа се, че помощник-треньорите на Делио Роси са взимали в пъти по-големи заплати от тези, които прибират 80 процента от старши треньорите в Първа лига.
 
Феделе Лимоне, Матия Винченци и Доменико Ботичела са взимали по 6500 евро на месец, а бърза справка показва, че преди да дойдат в Левски заплатите на тримата са били по около 1500 евро, докато обикалят из трето и четвърто ниво на футбола в Италия.