Рони О'Съливан с изумителен обрат и триумф в Уелс (ВИДЕО)

снимка: World Snooker

Рони О'Съливан направи изключителен обрат и спечели седем последователни фрейма, за да надделее с 9:5 срещу Нийл Робъртсън на финала на Откритото първенство на Уелс. Гръмотевицата от Австралия имаше сериозно предимство в следобедната сесия, но няколко нелепи грешки предадоха инициативана на Ракетата и той се възполва по най-добрия начин, за да се поздрави с крайния успех.

Поредицата от спечелени фреймове на О'Съливан беше идеалния завършек за една перфектна седмица от негова страна, в която той наложи превъзходството си по убедителен начин над съперниците.

Рони О'Съливан вече има четири титли в Уелс, с което се изравни с Джон Хигинс – двамата имат и общо по равно спечелени турнири от най-висок ранг. Ракетата вече има 28 спечелени надпревари, колкото е активът на Хигинс и легендарния Стив Дейвис. Единствено Стивън Хендри остава с повече във вечната класация по този показател – с 36.

Благодарение на спечеления чек от 60 хиляди паунда пък О'Съливан се придвижи с едно място напред в световната ранглиста и вече е номер 4, като едва ли ще участва в други турнири преди Световното първенство.

Ракетата е в серия от 19 поредни победи, след като спечели и Мастърс-а в началото на 2016-та година и записа успехи в 36 фрейма, а загуби само 11.