Роналдо се изповяда: Данъците помрачиха Златната ми топка! Боли ме, защото синът ми разбира

снимка: uefa.com

Кристиано Роналдо, който грабна най-ценното индивидуално отличеие за 4-ти път,  не скри, че данъчните проблеми са му развалили удоволствието от спечелената награда.  

Както е известно, португалецът е разследван за укриване на данъци в размер на цели 150 милиона евро и според специалисти по наказателно право, той може да лежи в затвора 6 години.

"Разбира се, че тази история развали удоволствието ми от спечелената Златна топка. Би било лъжа, ако твърдя обратното", коментира Кристиано пред France Football.

"Не съм лицемер. Не съм направил нищо, за да постигна лична изгода. Целият процес е труден не само за мен, но и за хората около мен - семейството ми, сина ми, за хората, които работят с мен."

"Синът ми ходи на училище и вече разбира нещата. Нямам причина да лъжа. Боли ме, защото винаги се опитвам да правя нещата по правилния начин."

"Не се чувствам добре от начина, по който говорят за мен. Едно е да коментират личния ми живот, приятелите ми, местата, на които ходя на почивка и дали имам приятелка. Това е нормално. Но когато стане дума за нещо толкова сериозно като данъците..."

"Има много невинни хора в затворите и аз се чувствам точно така. Знаеш, че не си сторил нищо нередно, а хората те осъждат за постъпките ти. Не мога да се харесам на всеки", добави Кристиано.