Роналдо подписва с Ал Насър до 2030-а

Мегазвездата Кристиано Роналдо ще се обвърже с арабския Ал Насър до 2030 година, разкрива изненадващо „Marca“. Договорът му ще бъде за две години и половина като футболист и останалите като посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия заедно с Египет и Гърция за организацията на Мондиал 2030.

Споразумението между Кристиано Роналдо и Ал Насър се очаква официално да бъде оповестено през следващите няколко часа.

След като така и не получи нито едно предложение от Европа, Кристиано Роналдо взе решение да се насочи към Рияд, където пристигна преди няколко часа.

Арабският клуб вече признава за споразумението с Кристиано Роналдо, нещо, което се отричаше през последните седмици.

Срещите се проведоха през полседните седмици, но в началото на тази Ал Насър намери легален начин да оформи пристигането на португалската звезда.

Ал Насър ще се раздели с трима играчи, което ще помогне на клуба да си гарантира присъствието на CR7. По този начин арабският отбор няма да наруши финансовия феърплей.

Кристиано Роналдо ще получава по 200 милиона евро за договора от две години и половина като футболист. След това в ролята му на посланик на кандидатурата за организиране на Световното първенство през 2030 година възнаграждението му ще се увеличи.